Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vedligeholdelsespligt: Hvem betaler?

Jeg købte en andelslejlighed i 2007. Fra begyndelsen før indflytning har muren ud til porten været meget fugtig. Andelsboligforeningen nægtede at betale for reparation af muren, så det måtte jeg selv betale. Skaden var så voldsom, at jeg kunne pille cementen ud af muren og pille tapetet af meget nemt. nu ( ca perioden 15/12-2007 til 15/01-2008) er der sket mere i processen. Det viser sig, efter at en ekspert har kigget på hele muren ud til porten, at der var skimmelsvamp i kælderen, ( som er min nabos kælder, og pt er blevet ordnet på andelsboligforeningens regning ). Og at det indvendige af muren, dvs. det stykke mur jeg har i min lejlighed stadig er 90 % fugtig, og jeg kan se at der er dannet lidt svamp af en art på noget af muren. ( dette er ikke blevet ordnet endnu, ligesom kælderen ). Eksperten sagde til mig da han målte at hele denne “våde” mur skyldtes en konstruktion fejl af asfaltbelægning i porten, så regnvandet kunne løbe lige hen ad muren og gøre den våd. spørgsmålet er: er jeg forpligtet til selv at betale for at gøre det indvendige af denne mur god igen? Eller har andelsboligforeningen pligt til at betale for at få det ordnet? og kan jeg samtidig kræve erstatning for det beløb jeg selv lagde ud i sin tid for forbedring af den ekstreme våde plet på indervæggen?

Vores svar fra

Det er i det hele andelsboligforeningens problem at holde muren tør. Det er således også foreningens opgave, straks at sørge for at betale for de nødvendige reparationer, samt at friholde dig for de udgifter du har haft med  den indvendige reparation mv.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.