Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vedligeholdelsesbegrebet og elinstallationer

I forbindelse med overvejelse om køb af andelsbolig er jeg placeret i følgende situation: Sælger har fået udarbejdet en “sagkyndig” vurderingsrapport – hvori jeg kan læse at der skal opstilles nyt HPFI-relæ. El-installationerne er i det hele taget noget tvivlsomme og sælger har også erkendt at nogle af dem er direkte ulovlige (ikke udført af autoriseret elinstallatør). Mht HPFI-relæet som ifølge vurderingsrapporten skal installeres – skal jeg selv betale for det efterfølgende eller har sælger i den periode vedkommende har boet der forsømt sin vedligeholdelsespligt (da kravet om HPFI-relæet næppe først nu er skabt) – således at jeg kan gøre mit krav gældende ihht sælgers forsømte vedligeholdelsespligt?

Vores svar fra

Hvis der ikke i opgørelsen er medtaget en forbedringsudgift vedr. El, er spørgsmålet vel neutralt, da du ved selv at indlægge HPFI normalt kan få dette godkendt som forbedring.
Hvis ikke dette er tilfældet skal der ske fradrag i købsprisen svarede til hvad det vil koste at indlægge et nyt HPFI-relæ.
Du bør afklare dette med bestyrelsen/administrator inden købet.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.