Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Vedligeholdelse af termoruder

Vi er kommet i en lille tvist med vores bestyrelse i vor forening. Vi har en del loftsvinduer, der er punkterede og udover at det udelukker lidt lys, har vinduet jo også nedsat isoleringsevne.
Ikke så godt i en i forvejen meget kold lejlighed. Vi mener, at andelsforeningen bør betale for udskiftning af ruderne. Det samme gør vores administrator, men de ønsker naturligvis ikke at blande sig officielt (uden at kræve betaling for det). Vores vedtægter ligger stort set ordret op ad ABF’s standardvedtægter. Få år før vi flyttede ind i lejligheden fik alle andre lejligheder isat nye vinduer overalt. Denne store post blev finansieret vha omlægning af foreningens lån. Altså en fælles vedligeholdelse. Vi har fælles glasforsikring i ejendommen, hvilket vel også tyder på, at vinduer er fælles vedligeholdelse? I vurderingsrapporten, som jo blev lavet i forbindelse med købet af andelen, står der intet om vinduer/ruder. Tyder dette ikke også på, at andelshaver ikke har vedligeholdelsespligten for vinduer/ruder? Jeg har stillet samme spørgsmål på Andelsbolig-debat.dk og har dér fået opbakning til at det må være foreningen, der bør vedligeholde disse termoruder. Hvem vil I mene har vedligeholdelsespligten?

Vores svar fra

Det korte svar: Foreningen.
 
 
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.