Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Vedligeholdelse af badeværelsesgulve

Vi står med en del problemer om hvem der skal vedligeholde vores badeværelsesgulve. Problemet hænger sammen med at der er nedsænkede lofter, og hermed ses en evt. vandskade/utæt gulv fra ovenbo ikke i tide. Vores vedtægter siger, at alt indvendig vedligeholdelse påhviler andelshaveren. Også bedeværelsesgulv samt gulvafløb. Foreningen dækker i forhold til gulvafløb, faldstamme til og med vandlås, men altsår ikke selve gulvafløbet. Jeg mener at huske som håndværker gennem tiden (er selv 61 år), at have tolket badeværelsesgulve som fast bygningsdel, og hermed at vedligeholdelsen ligger hos foreningen. Kan en forening forlange , at andelshaveren skal have viden om at sørge for at fugerne i gulvklingerne er tætte? Disse utætte fuger kan være medvirkende til at de bærerne jern ruster og her med udviger sig, og springer klingerne (det problem står vi bla. med). Det var mange ord, håber der kan svares på problemerne. 

Vores svar fra

 
Vedligeholdelsespligtens omfang fastsættes i vedtægten og der er ikke noget til hinder for, at I – vedtægtsmæssigt – har pålagt andelshaverne at vedligeholde badeværelsesgulvene.  Det betyder at andelshaverne i udgangspunktet har ansvaret for at fugerne er tætte.

Dette ændrer dog ikke ved, at det kan være vanskeligt at bevise, at det er andelshaverens manglende overholdelse af vedligeholdelsespligten, der afstedkommer (er årsag til) skaderne på I-jernene i etageadskillelsen, hvilket taler for at I kun bør forsøge at gennemføre krave mod andelshavere, hvor misligholdelsen har et betydeligt omfang. 

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 | Fax: 49 21 58 30
Email: erma@advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.