Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Vedligehold af vindueer og døre

Jeg bor i en andelsforening fra 1985. I vedtægterne står der at foreningen har ansvaret for al udvendig vedligeholdelse. Der er dog på en generalforsamling for længe siden vedtaget at beboerne selv skal male deres vinduer og døre. Mange døre og vinduer trænger til udskiftning (dels pga. alder og dels pga. manglende maling) Hidtil har foreningen betalt for udskiftningen hvilket regelmæssig fører til store diskussioner om hvem der skal have udskiftet først osv. For i fremtiden at undgå denne tilbagevende diskussion overvejes det om vedtægterne kan ændres så beboerne selv er ansvarlige for vedligehold og udskiftning af døre og vinduer. Er der noget lovkrav som forhindrer at vedtægterne kan ændres så hele byrden for udskiftning og vedligehold af døre og vinduer lægges over på beboeren?

Vores svar fra

Nej – I kan beslutte at al vedligeholdelse / udskiftning af vinduer påhviler den enkelte andelshaver. Det kræver blot en ændring af jeres vedtægter.

Det er dog en ualmindelig dårlig ide.

Vinduerne er en del af ejendommens klimaskærm og manglende isolering påvirker ikke kun den enkelte lejlighed men hele ejendommens omkostninger til opvarmning. Endvidere er det væsentligt meget dyrere at købe nye vinduer lejlighed for lejlighed frem for at skifte alle vinduer samtidigt. Endvidere kan I komme ud for forskellige kvaliteter på vinduerne i jeres ejendom. Endeligt er det også væsentligt billigere for en andelsboligforening at låne penge til vinduesudskiftning, end det er for den enkelte andelshaver.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig igen.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Direkte telefon: 58 58 37 72 – Mobil: 40 84 43 33

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.