Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ved salg

Skal vi ved salg have en energimærkning på vores andel, og hvem skal evt. betale for at få denne? andelsboligforeningen er privat og ca. 10 år gammel, og består af 15 huse samt fælleshus. Vi har køber på venteliste og regner selv med at klare salget.

Vores svar fra

Loven om energimærkning gælder også for andelsboligforeninger.

Hvis bygningsarealet er over 1.000 kvm, skal der foreligge gyldigt energimærke. Denne regel er strafsanktioneret, og andelsboligforeningen bør kontakte et energimærkningsfirma for at få opklaret, om I kan komme ind under en af overgangsordningerne. Det afhænger bl.a. af opførelsestidspunktet. Samtidig kan I få oplyst gyldigheden for energimærket. Den er typisk 7 eller 10 år.

I bør således undersøge, om I har gyldigt energimærke, og hvornår gyldigheden udløber. Reglen er således indrettet, at der skal fremsendes nyt energimærke, inden det gamle udløber.

Uanset om bygningsarealet er over eller under 1.000 kvm, skal der foreligge energimærke ved overdragelse af en andel. Det er sælger, der har forpligtelsen. Har sælger ikke udleveret energimærke, kan køber lade det udføre for sælger og andelsboligforeningens regning. Denne regel er ikke strafsanktioneret. Det indebærer, at andelsboligforeningen ikke kan straffes, hvis der ikke i forbindelse med en handel foreligger energimærke.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.