Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Varsling og nedlægning af loftsrum

  Jeg ejer en lille andel i andelsforening. På mit andelsbevis (et gammelt lille rusten ét) står der hvem der har købt og solgt andelene de sidste 40 år inkl. mig selv. Der står hvilken andel det drejer sig om og på bagsiden er der med maskine skrevet: cykelskur nr. x i gården Lofts nr. x i opgang x (x står for et faktisk tal) Jeg har siden jeg flyttede ind i 2002 benyttet disse to rum i god tro da det står på mit andelsbevis og da det blev forevist mig da jeg flyttede ind. I går modtager jeg en seddel fra bestyrelsen om at loftetagen er solgt fra som lejlighed og at loftsrumme skal ryddes inden 15. februar. Skal salg af loftsrum ikke varsles måske endda stemmes om på en ekstraordinær generalforsamling, da det jo handler om “væsentlige ændringer” i andelens sammensætning? Oven i hatten forsøgte jeg selv at købe pågældende lejlighed i sommer, men fik netop at vide at jeg ikke kunne være sikker på at jeg ville kunne få lov at udvide med loftsrummene da inddragelsen skulle op på en ekstraordinær generalforsamling. Salget skulle iflg. bestyrelsen ske meget hurtigt, så jeg kunne ikke nå at indkalde til generalforsamling og jeg sagde derfor nej tak til købet. Min lejlighed er 43m2 og jeg har derfor stor brug for mit loftsrum på 10 m2. Mine spørgsmål er: 1) skal der ikke indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling inden de kan smide os/mig ud af mit loftsrum (som jeg har stor nytte af)? 2) er det ikke mit loftsrum når det står på mit andelsbevis? 3) hvis jeg lader mig smide ud skal jeg ikke have kompensation når det står på mit andelsbevis? (Jeg ved dels ikke hvor jeg skal gøre af mine ting og dels har jeg ingen jeg kan spørge om at hjælpe mig med rent fysisk at flytte tingene, hvis jeg havde et sted at gøre af dem) 4) kan man virkelig varsle blot 3 uger i forvejen? Har kigget vedtægterne igennem og der synes ikke at være noget som dækker mit problem. Håber jeg har gjort mig forståelig og at jeg får svar snart, da tiden løber mod deadline 15. februar. Jeg kan godt høre at min forespørgsel lyder meget ynkeligt, men jeg føler mig virkelig løbet over ende. 

Vores svar fra

Det skal du ikke finde dig i. Foreningen er helt på vildspor. Salg af loftsrum skal vedtages på generalforsamling med kvalificeret majoritet og de andelstagere der har dispositionsret til loftsrum skal give samtykke og har ved samtykke krav på kompensation, således at de skal have stillet et andet tilsvarende rum til disposition.
Din kommune vil vide at håndhæve reglerne , hvis den bliver gjort opmærksom på forholdet.
Du bør søge advokatbistand medbringende vedtægter og generalforsamlingsreferater, korrespondance mv. Du bør straks skrive til bestyrelsen og redegøre for dine synspunkter. Fristen på 3 uger er meget kort også selvom du på baggrund af de konkrete forhold måtte skulle finde dig i at salget gennemføres. Mit råd er at du søger bistand hos en advokat

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.