Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Varsling af huslejestigning/ indbetalt depositum

Hej Jeg håber i kan hjælpe mig lidt her med et par spørgsmål. Skal der ikke varsles ved en huslejestigning ?????? og hvad er reglerne for denne varsling ????? Samt et spørgsmål mere Jeg har udover andelen indbetalt et depositum svarende til 3 mdr husleje, men jeg er den eneste andelshaver som har indbetalt dette. Jeg har kontaktet administrator vedrørende dette og de siger at da det står i vedtægternes §9 skal denne ved et flertal ved en generalforsamling først stemmes til ikke at være gældende, men jeg mener jo ikke at jeg skal betale noget som de andre andelshaver ikke har betalt og vedtægten har været der hele tiden. De vil altså ikke hverken tilbagebetale pengene eller opkræve de andre andelshaver, hvad skal jeg gøre her ??????? Sidste spørgsmål : Kan en bestyrelse uden andelshavernes samtykke fyrer viceværten uden begrundelse og så ansætte en fra bestyrelse når det på en general forsamling blev vedtaget at bestyrelsen skulle få tilbud fra et andet firma så man kunne sammenligne om vores vicevært fik for meget i løn Det var det…….håber på et hurtigt svar.

Vores svar fra

Huslejestigninger må varsles jo. Konferer med vedtægterne.

Hvis der er hjemmel til at opkræve depositum og du har gjort det, bliver det svært at få pengene tilbage selvom de andre ikke har betalt tilsvarende. De bryder dog et ligebehandlingsprincip, hvorfor du bør rejse sagen på en generalforsamling.

Vedrørende viceværten er proceduren ikke fuldt. I har som andelshavere ret til at få svar på, om den billigste løsning er valgt. Dog har bestyrelsen ret til at skønne over deres anliggender. Bring det evt op på generalforsamlingen.

Venlig hilsen

Klaus Falkenberg, advokat
Dir: 96 31 33 29
E-mail: mailto:klfa@aalborg.advodan.dk |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.