Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Varsel for besigtigelse af loftstum

Jeg har idag fået en opringning fra et betyrelsesmedlem i min andelsforening. Jeg fik her besked om at viceværten skal have adgang til mit loftsrum på imorgen, onsdag, og hvis ikke de har fået en nøgle, klipper de låsen! Da det er en inspektion i forbindelse med udskiftning af faldstammer der er årsag til at de skal have adgang, mener jeg at de må have vidst at dette skulle finde sted før idag hvor jeg fik besked. Min lejlighed i foreningen er i øjeblikket lejet ud, hvorfor jeg ikke kommer forbi der hver dag, og ikke har mulighed for at nå at rydde mit loftsrum i dag. Jeg kunne godt tænke mig at vide om det findes et regelsæt eller lignende der opsætter regler for hvor kort/lang varsel man har ret til i disse situationer?

Vores svar fra

Reglerne står formentlig i husordenen eller i vedtægten, som jeg gætter på har en henvisning til lejelovens almindelige regler.Det betyder i bekræftende fald at der skal gives dig et passende varsel ( 6 uger , jvnf lejelovens § 55 om forbedringer.§55 stk 2 taler om 3 måneder for andre arbejder end forbedringsarbejder). Men da du skal varsle din lejer bør varslet være længere end de 6 uger/3 måneder, således at du kan handle rettidigt overfor din lejer
Hvis der ikke står en henvisning til Lejeloven, må det antages at reglerne alligevel finder anvendelse ud fra en analogi.
Hvis udlejer “klipper låsen” gør han sig skyldig i ulovlig selvtægt, med deraf følgende erstatningspådragelse fsv angår låsen, men også det iøvrigt dokumenterbare tab som lides ved den ulovlige indtrængen.
Du bør bestræbe dig på at finde en løsning, således at håndværkerne kan komme til uden for megen forsinkelse. Det er i foreningens og altså også i din interesse.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.