Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Varmeregning

hej, jeg har netop overlevet første vinter i min nyligt købte andelslejlighed. Jeg skriver overlever, fordi det var urimelig koldt! Det var faktisk så koldt i lejligheden, at jeg var nødt til at opstille 2 elradiatorer af 2000 watt som begge måtte køre på fuld styrke, for at det var til at holde ud at være i lejligheden. Hvilket så har betydet, at jeg har brugt 1500 kilowatttimer flere end forventet. Jeg har henvendt mig til min bestyrelse og fortalt, at jeg ikke mener, det er rimeligt, at min lejlighed ikke kan varmes op af det varmesystem, som den er udstyret med – at jeg rent faktisk betaler for et produkt, som jeg ikke får. Og at jeg derfor også får en væsentlig mer-regning på elektricitet. Bestyrelsens svar var, at jeg kunne udskifte mine radiatorer med nye og mere effektive for egen regning. Er det korrekt, at jeg selv skal betale for nye radiatorer? Det skal siges, at jeg bor på femte sal og at der næsten dagligt skal luftes ud i mine radiatorer. Foreningen har desuden fået nyt tag, som er konstrueret således, at det skal kunne blæse ind under ydertaget – hvilket betyder, at det trækker i min lejlighed, fx fra sprækkerne mellem gulvplankerne. Kan jeg kræve at foreningen skal betale for nye og evt. ekstra radiatorer?

Vores svar fra

Nu kan jeg ikke svare på den konkrete sag men det generelle er at vedtægterne foreskriver hvem der har vedligeholdelsespligten og det kan godt være andelshaver idet det dog normalt er foreningen der har vedligeholdelsespligten af de lodrette rør og at radiatorerne som oftest betragtes som en del af disse rør, men der er foreninger hvor det er andelshaver der skal vedligeholde disse.

Håber du finder en løsning inden vinter.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.