Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Varmefordelingsmålere

Jeg bor i en mindre andelboligforening, hvor vi står for at skulle udskifte vores varmefordelingsmålere. Der er adskilte varmeforsyning med varmevekslere i hver lejlighed, men fælles afregning til forsyningsværket. Er der lovkrav om, at varmefordelingsmålerne skal være energimålere eller må man bruge en volumenmåler? Energimåleren koster fra 2000kr, hvorimod en volumenmåler koster under 500kr.

Vores svar fra

Spørgsmålet falder lidt udenfor mit kompetenceområde, men jeg skal besvare det bedst muligt:

For mig at se findes der ikke en egentlig lov, som fastslår, at man enten skal anvende den ene eller den anden slags målere. Der findes en vejledning nr. 9238 af 17.10.2008 som forudsætter, at der både kan anvende volumenmålere og energimålere. Imidlertid skal de anvendte målere opfylde visse nøjagtighedsniveauer for at kunne anvendes til husholdninger, erhverv, og let industri. Opfyldes disse nøjagtighedsniveauer, er der for mig at se frit valg mellem volumenmålere og energimålere. Det vil sige, at det er op til bestyrelsen/generalforsamlingen at beslutte, hvilke målertype, der skal anvendes.

Det er imidlertid min opfattelse, at hvis hovedmåleren er en energimåler, vil det være mest rimeligt, at fordelingsmålerne også er energimålere, som måler på samme måde som hovedmåleren. Ellers vil det efter min opfattelse være vanskeligt, måske umuligt, at kontrollere forbrug ved at sammenlægge fordelingsmålernes resultat og sammenligne dette med hovedmålerens.

Med venlig hilsen
ADVODAN Slagelse
Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.