Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vandskadeundersøgelser

Jeg skriver på baggrund af en vandskade der er opstået i mit soveværelse oven over vinduet. Der kan beskrives som en brunlig plamage med små sprækker i loftmalingen. Jeg har meldt skaden til min formand som siger at jeg skal kontakte Difko der står for andelsforeningens forsikring. Hun siger dog at siden problemet tyder på at der er tale om et utæt tag dækker forsikringen ikke. Jeg har herefter talt med min formand igen, og hun siger, at andelsforeningen ikke kan dække noget før der er kommet en mere præcis opklaring omkring hvordan vandskaden. Jeg skal altså selv i følge hende kontakte en håndværker der kan fortælle noget mere om problemet og der vil herefter blive taget stilling. Mit spørgsmål er om de virkelig kan være rigtigt at jeg selv skal sørge for /og muligvis betale for dette eftersyn eftersom det er tydeligt at skaden ikke er selvforskyldt. Formanden siger at der ikke er præciserede hvordan man ordner vandskader i foreningens regelsæt så det derfor skal tages op på den næste generalforsamling. Jeg vil altså gerne høre nærmere om det juridiske og om hvor meget jeg eventuelt hæfter for.

Vores svar fra

Det er foreningens forpligtelse at klimaskærmen er og holdes tæt. Hvis der er vandskade er det foreningens opgave at få dette undersøgt straks, ligesom det er foreningens opgave at få rekvireret de fornødne teknikere , således at taget bliver tæt. Din formand har altså uret og foreningen/formanden risikerer at ifalde erstatningsansvar, hvis de ikke sikrer at det fornødne gøres straks. Foreningen har altså pligten til at gøre det fornødne herunder at få lokaliseret årsagen til at der vandindtrængen i taget. Skriv til din bestyrelse/administrator som formentlig vil anmelde sagen til forsikringsselskabet, som så vil sende en taksator der har nogen teknisk indsigt. Hvis der er tale om en manglende vedligeholdelse er der ikke tale om en forsikringsbegivenhed der er dækket af forsikringen og så må foreningen til lommerne. Jeg anbefaler dig at undersøge hvorfra vandet kommer. Du har formentlig en nabo eller et foreningsmedlem som har nogen teknisk indsigt og som kan hjælpe dig med at beskrive den formentlige årsag til vandskaden. Hvis ikke må du insistere på at foreningen straks tager affære.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.