Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vandskade som følge af ulovligt bad

Købte min andelsbolig i januar 2001. I 2005 begyndte vandet at løbe ned på underboens toilet når jeg bader. Min underbo har siden gjort bestyrelsen opmærksom på dette. Hverken underbo eller bestyrelsen har gjort mig opmærksom på dette gennem årerne. I 2007 fik vi skitet koldvandsstrenge. Omkring ca. 1 år siden skulle de låne min nøgle da de skulle ind og lave noget, den ønerste meter rør ved underbo havde de aldrig skiftet, her fik jeg stadig ikke at vide der var et problem. Ca feb. 2010 fik jeg det at vide og at de havde banket hul i hendes væg, dette firme benægtede dog at de havde været der, et nyt firma kom igen og kiggede, andelsforeningen har så sendt et brev til mig at mit bad er ulovligt udført, det er den forrige ejer der har lavet badet, de skriver at afløbet er ulovligt udført. der er ført et afløb fra håndvasken samt nicheafløb, anboret på toiletstuds, samt der er ikke vådrumssikret. De har sendt et tilbud til mig, på mit og underboen skader, mit ca. 30000 og næsten 20000 på undrebo. der er gået noget tid, da bestyrelsen ikke rigtig svarer mig konkret. den tidligere ejer, har i sin købskontrakt fået skrevet, at det er en forudsætning for købet, at det er foretaget af en autoriseret håndværker, med garanti for tæthed, jeg har ibrugtagningstilladelse af bad og VVS afløbsgodkendelse er nævn i andre dokumenter foretaget af en arkitekt i 93 da ejeren før mig købte lejligheden, hun har ikke foretaget ændringer af badet. Bad bestyrelsen i sep. om at de diskuterede hver lejlighed for sig, skaden nedenunder har de ikke nævnt, de skriver bare at jeg skal få lavet det lovligt og at jeg skal gøre indsigelse mod til forrige ejer der har laget badet, hvem de har tænkt sig skal betale skaden nedenunder ved jeg stadig ikke. Jeg har også skrevet til A/B Bolig administration og har vedlagt alle mine papirer som jeg har nævnt, samt at det bad jo også er ført som forbedringer. A/B boligadministration har bare sendt det hele videre til bestyrelsen, som bliver ved med at give mig det samme svar. I maj til møde ville revisoren gerne se mine papirer da han ikke kendte til sagen, bestyrelsen sagde de havde alle papirer og ville give det til ham, ham har jeg heller ikke hørt fra. Formanden for bestyrelsen sagde til mig på et tidspunkt, at selvfølgelig skulle jeg ikke betale det, min underbo siger det samme. De skriver nu at hvis det ikke er iorden d. 13-01-11 vil de kontakte håndværkere. De skriver også at jeg skal kontakte min underbo og lave aftale om udbedring af fugt skaden hos hende, men nævner igen ikke hvem de har tænkt sig at betale. Nogle af grundende til at jeg ikke rigtig er kommet længere er at de jo ikke svarer på mine spørgsmål, samt at min underbo som tidligere har været bestyrelsesformand, siger jeg intet skal gøre, at det er andelsboligens forsikring der skal betale det hele.  

Vores svar fra

Der er for mange ubekendte i denne sag til at jeg kan svare præcist.
Du bør med bestyrelsen få afklaret hvem der skal afholde udgifterne, hvordan de skal fordeles og hvorfor.
Du kan i princippet have et krav på din sælger hvis kravet ikke er forældet.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.