Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vandskade som følge af fygesne

Jeg er ved at sælge min afdøde fars andelsbolig. Der skal udbedres en vandskade i loftet som er forårsaget af sne der smeltede på loftet. Jeg er i tvivl om reglerne her. Er det foreningen der skal dække udgiften, da det skyldes en mangel ved taget? Eller er det – som jeg har fået oplyst af formanden – andelshaveren selv. Bor man i en etageejendom kan det synes urimeligt at andelshaverne på øverste etage skal bøde for skader forårsaget af hele foreningens tags fejlkonstruktion (det skal dog nævnes at der ikke er tale om en etageejendom). Gælder der standardregler, eller? Det fremgår ikke klart af foreningens vedtægter. 

Vores svar fra

 
 
Det kommer an på hvem der har vedligeholdelsesforpligtelsen.
 
Hvis det kun var din far der havde adgang har han typisk også vedligeholdelsesforpligtelsen.
 
Ellers er det foreningen, hvis loftsrummet var fælles.
 
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.