Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vandskader og rør

Hej… Jeg skriver til jer, fordi jeg har nogle spørgsmål vedr. dækningsansvar af en vandskade i min underbos loft. Jeg bor i en andelsbolig og der er desværre kommet vandskade i min underbos badeværelsesloft, hvilket måske kan skyldes en vandudsivning i rør gennem dæk eller lignende hos mig. Vandskaden viser sig som fugt i venstre hjørne af deres badeværelsesloft. Der er gradvist kommet fugt i loftet på 3.tv.badeværelse, hvilket viser sig i afskalning af maling. Malingen skaller mere og mere af og hænger nu ned fra loftet i strimler. Der er (som nævnt ovenfor) imidlertid ingen synlig vandskade eller lign at se på 4.tv. (mit) badeværelse. Skaden kommer til syne i venstre hjørne af 3. tv. loft. På mit badaværelse befinder der sig et væg til væg badekar tilsvarende sted i badeværelset. Det vil altså sige at jeg intet udsyn har til gulvet, udløbet eller de rør som tilstøder 3.tv. badeværelsesloft. Jeg har kontaktet bestyrelsen i ejendommen og venligt bedt dem om at anmelde skaden til deres forsikring. De bedte mig om selv at ringe til ejendommens blikkenslager og de ville ikke anmelde noget førend vi havde fundet årsagen. Derudover oplyste de følgende ”Hvis det er en pakning eller noget på de vandrette rør, er det desværre dig selv, som skal dække udgiften. Der kan være himmelvid forskel på, hvilke ting, der vurderes at være fælles udgifter fra sted til sted. Og her er det altså som før nævnt, at lodrette rør er foreningens åg, mens de vandrette er andelshavers.” I vores vedtægter står der således under vedligeholdense: Al vedligeholdense inde i lejligheden påhviler andelshaveren, bortset fra vedligeholdense af fælles forsyningsledninger (lodrette strenge encl. Afregninger) og bortset fra udskiftning af hoved og køkkendøre samt vinduer. Andelshaveren vedligeholdelsespligt omfatter også eventuelle nødvendige udskiftninger af bygningsdele og tilbehør til lejligheden, så som f.eks. udskiftning af gulvbrædder, køkkenborde, stikkontakter, døre og skabe. Andelshaverens vedligeholdelsespligt om fatter også foranstaltninger mod forringelse, som skyldes slid og ælde. Derudover tror jeg ikke at foreningen har en forsikring der hedder skjulte rør, men skal jeg som andelshaver bøde for det? Kan det passe, at jeg skal betale for en skade der skyldes nogle vandrette rør eller lign, som ikke er synlige? Hvilke regler er der indenfor dette område? Jeg vil være jer meget taknemmelige, hvis I vil svare på mine spørgsmål. På forhånd mange tak. Mvh. Caroline Lundby
Foreningsnavn: Bornholmsgade 4-6
Navn: Caroline Lundby

Vores svar fra

Kære Caroline Lundby

Det er aldig rart at sige til en andelshaver at dette er noget du selv skal dække, men jeres vedtægter er ret klare på dette punkt – det er andelshaver der skal dække vandrette rør. Andelsboligforeningens forsikring dækker formodentligt ikke idet der er ikke er tale om en pludseligskade og derfor er der alene den mulighed at du må dække den skade der er. Kunne det ikke tænkes at det er tæring af det lodrette rør?

Jeg synes du hurtigst muligt skal tage kontakt til en VVS installatør der kan behjælpelig med at finde skaden.

Held og lykke.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.