Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Vandskade i forholdsvis nyt tag

Spørgsmål 1
Det har regnet gennem vores forholdsvis nye tag. Vores forsikringsselskab afviser at yde erstatning for de ret omfattende vandskader, der er opstået på lofterne i lejligheden på øverste etage. Kan det virkelig være rigtigt, hvad vores forsikringsselskab fortæller os?

Vores svar fra

Om forsikringsselskabets afgørelse er korrekt afhænger af årsagen til, at det har kunne regne ind gennem taget.

Hvis årsagen er utætheder i taget opstået som følge af ”tidens tand” er forsikringsselskabet afgørelse korrekt. Et tag skal være tæt for nedbør. Regner det igennem taget er det ikke et forsikringsspørgsmål men et spørgsmål om almindelig vedligeholdelse af ejendommen. Ingen bygningsforsikringer vil dække i en sådan situation.

Er der derimod tale om, at hullet i taget er opstået som følge af stormvejr (når det blæser med mere end 17,2 m/sek) – og det så umiddelbart efter regner ind gennem hullet – er det en anden sag. Så skal bygningsforsikringen dække vandskaden på lofterne. Naturligvis forudsat Jeres bygningsforsikring omfatter stormskadedækning.

Mvh Assurance Partner

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.