Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vandskade fra overbo

Jeg har en andelslejlighed. Min overbo har fremlejet sin lejlighed, nu i 2 X 2 år. Dem der bor i lejligheden nu, har lavet 2 vandskader hos mig – den første kom da de gentagne gange blev ved med af hælde nyt vand i en vandkedel som var utæt, dette må have stået på over flere uger, da det begyndte af dryppe ned hos mig.
Den anden vandskade kom da de gik fra en tændt opvaskemaskine, som så har hældt alt vandet ud på gulvet. Andelshaveren nægter af ville betale for vandskaderne, da han mener det enten må være lejerne, el andelsboligforeningen som skal betale.
Lejerne nægter, da de mener det må være andelshaveren. Andelsboligforeningen heller ikke betale, da de mener det er noget internt imellem mig, og den anden andelshaver. Min forsikring nægter, og henviser til andelsboligforeningen, da de må have en forsikring til væggene og lofterne. Så nu står jeg med 2 vandskader, og ingen vil erkende ansvaret – hvad gør jeg, og hvordan forholder det sig?

Vores svar fra

Erfaringsmæssigt giver det ofte store problemer at få placeret ansvaret for vandskader hos enten bygningsforsikringen og/eller de enkelte andelshavere/lejere/overboere (og deres forsikring).

Det skyldes, at en række skader ikke vil være dækket af nogen forsikring, da det helt af hænger af de konkrete forsikringsbetingelser i forhold til hvilke slags skader, som der ydes dækning for. Det udslagsgivende er ofte årsagen til skaden.

Hvis en overbo handler uagtsomt eller ikke fornødent vedligeholder de installationer, som han/hun er ansvarligt for, kan man i sidste ende af og til rette et direkte erstatningskrav mod overboen. Men det er en tung vej og derfor handler det primært om at få undersøgt til bunds, hvorvidt der måtte være forsikringsdækning og ikke nødvendigvis tage det første afslag for gode varer.

Da jeg ikke kender jeres konkrete forsikringsbetingelser og begrundelsen for afslagene, kan jeg ikke komme det nærmere. Men min første indskydelse ville være at få undersøgt til bunds, om der ikke måtte være dækning jf. forsikringsbetingelserne på ejendommens bygningsforsikring.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.