Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Hvem har ansvaret for at udbedre vandskade fra altan?

Jeg skriver da jeg bor i en andelslejlighed, hvor vi var to andelshavere som i 2010 fik opsat altan. Altanerne var selvfinansieret og vi underskrev selv kontrakten med altanfirmaet. Jeg er nu så uheldig, at der er kommet vandskade hos min underbo som skyldes altanen, derudover ruster den igennem galvaniseringen.
Jeg har 2 spørgsmål:

1) Hvem har ansvaret for at udbedre vandskade og altan?

2) Hvem har vedligeholdelsespligten af altanen?

— Tina

Vores svar fra

Kære Tina,

Jeg formoder, at der i forbindelse med jeres tilladelse til opsætning af individuelle altaner ikke er fastsat regler om vedligeholdelse, og det vil derfor være dit ansvar at udbedre vandskaden og altanen. Den løbende vedligeholdelse påhviler ligeledes også på dig.

Jeg vil anbefale, at du anmelder sagen til din ansvarsforsikring.

Med venlig hilsen
Nicholas Wantzin – nw@wzn.dk

Nicholas Wantzin
Om forfatteren Nicholas Wantzin er advokat og indehaver af Wantzin Ejendomsadvokater, som er eksperter inden for andelsboligret og administration af andelsboligforeninger. Til dagligt hjælper Nicholas foreningerne med administration, generalforsamlinger, vedtægter, kontrakter, byggesager, boligretssager mm. Nicholas er desuden bestyrelsesformand for Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration (FAE) og underviser for såvel ABF og Danske Advokater.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.