Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Vandskade forskyldt af radiator i boligen

Jeg stod op ca. kl 9, hvor jeg gik ud til badeværelset, ved siden af hørte jeg en luft lyd, men tænkte at det nok var støvsugeren hos naboen eller overboen fordi det var rigtigt højt. Jeg gik indtil min mors værelse, og lyden var tættere, hvor jeg pludselig fik øje på en sø i værelset. Jeg gik i panik og løbte over til varmemesteren, fordi det stod ud med stråler fra radiatoren med 80 graders varmt vand. Varmemesteren fik heldigvis min besked, og kom til boligen med det samme. Det er et rør i radiatoren som er sprunget, hvilket er derfor det er sket. Ikke selvforskyldt. Har Andelsboligen ikke noget ansvar mhs. til dækning? Det er jo deres udstyr osv. Min mor har aldrig haft en indbosforsikring, men med det jeg forstår, er det ting som man kommer til at ødelægge eller går i stykker derhjemme.
I denne sag er det fra Andelsboligens side. Jeg kan se at gulvbrætterne er hævede meget, skabet for neden, papkasser osv. Andelsboligen må jo også have et ansvar i en situation som lejeren ikke har gjort? Men det er deres “gamle” radiator

Vores svar fra

Som udgangspunkt har Andelsboligforeningen ret i, at I selv skal dække vandskaderne. Det ville en almindelig indboforsikring have gjort, hvis I havde tegnet en sådan. Andelsboligforeningen har formentlig dækket omkostningerne ved udbedring/udskiftning af radiator.

Hvis Andelsboligforeningen skal dække skaderne, så skal I dokumentere, at Andelsboligforeningen var bekednt med problemet, men ikke havde gjort noget for at udbedre indenfor rimelig tid. Det tror jeg ikke, at I vil kunne dokumentere.

ADVODAN Slagelse

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat
ADVODAN Slagelse | Ndr. Ringgade 70C | 4200 Slagelse

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.