Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Vandmålere

Hej. Jeg har tidligere sendt jer spørgsmål vedr. ovenstående emne, men i har i forbindelse med jeres svar nogle tillægsspørgsmål. 1) Bliver individuelle vandmålere lovpligtigt og i givet fald fra hvornår. 2) Hvornår ophører tilskudsperioden for individuelle vandmålere? 3) I vores forening har vi IKKE individuelle Varmemålere, men i skrev til mig, at det havde været lovpligtigt i nogle år. Hvornår blev det lovpligtigt og skal vi som forening bare skynde os at få det etablerede? Hvad anbefaler i? 4) Hvad er prisen for etablering af individuelle varmemålere? 5) I skrev at prisen for individuelle Vandmålere afhang af det rør/vandsystem man havde i foreningen. Gammelt system kunne gøre det til en mere bekostelig affære. Hvad koster det ca. hvis hele vand/rør systemet skal laves om (30 andelshavere) – hvis det er muligt at sige noget om? 6)Kan i oplyse hvordan man selv kan tjekke om foreningens vandsystem er gammelt eller nyt? Hænger det fx. Sammen med om man har fået etablerede fjernvarme el. lign? 

Vores svar fra

Det er IKKE lovpligtigt at montere vandmålere. Der skal monteres passtykker i nye vandinstallationer, så det er muligt at montere vandmålerne senere.

Varmemålere blev gjort lovpligtigt for ca. 10 år siden. Vi vil anbefale jer at få monteret dem hurtigst muligt. Det er sjældent, at vi står for at montere varmemåler uden at vi samtidig står for at udskifte varmeanlægget. Jeg vil opfordre dig til at kontakte Brunata eller lignende for at få en pris på det arbejde.

Vi er nødt til at se ejendommen, hvis vi skal opstille et budget for udskiftning af vandanlægget. Hele eller dele af anlægget kan være udskiftet i forbindelse med ombygning af varmecentralen. Vi kan tilbyde at lave en tilstandsvurdering af jeres installationer, men det kræver flere oplysninger, før end vi kan oplyse en pris på det.

_____________________________

Med venlig hilsen

Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS

www.eibyeogholmsgaard.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.