Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

vandhaner – vudering

Jeg spørger som formand for andelsforeningen. Har fået en dum diskution om udskiftning af en vandhane. Jeg mener det er fælleskontoen der skal betale, hvor en anden mener det er lejeren der selv skal betale. Hvad er det rigtigt? Vores revisor siger at vi skal have boligforeningen vurderet hver 2 år af en mægler, er det rigtigt, kan ikke finde den lov nogen steder.

Vores svar fra

Udgiften til vandhanen skal løses efter følgende regler: Først skal I se, om spørgsmålet er løst i vedtægter, evt. husorden eller i tidligere sager. Dernæst skal I se efter, om vandhanen er en del af en individuel forbedring. Det må fremgå af den seneste overdragelse. Hvis ikke, læner vi os op ad lejeretten: Er udskiftning nødvendig, fordi andelshaveren har forsømt sin vedligeholdelsespligt? Kun hvis svaret er ja, ender regningen hos andelshaveren.

For andelsværdien er det afgørende, hvad huset er værdiansat til. Det kan i nogle tilfælde give en højere værdi, at ejendommen vurderes som udlejningsejendom, og i så fald skal værdien fastsættes af en valuar, og vurderingen må ikke være ældre end 18 måneder gammel.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.