Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Valuarvurdering kommer ikke

Vi har en noget problematisk bestyrelse i vores Andelsforening. En flok ældre mænd, der altid har siddet der, og som mest af alt er en del af bestyrelsen for at kunne drikke øl i viceværtens rum… Deres ord er lov. Vi har imidlertid nogle ret friske unge mennesker, som ønskede andelsvurderingen sat efter valuar istedet for offentlig, dette blev vedtaget ved afstemning ved en ekstra ordinærgeneralforsamling for ca. 3 mdr. siden, og med megen højlydt protest fra bestyrelse. problemet er, at der bare ikke sker noget… Vi ønsker at sælge vores lejlighed, men vil jo selvførlgelig nu vente på den vurdering. Månederne går, og vi kontakter advokaterne og bestyrelsen, men får af vide den slags tager tid.. Vi er jo dog ikke i tvivl om hvorfor det tager så lang tid……… Hvad gør vi andelshavere mod denne langt ude bestyrelse….
Ejerforeningsnavn: Skoleholdergården
Navn: Pia Vestbjerg

Vores svar fra

Kære Pia Vestbjerg
Det behøver ikke at tage mere end  2- 3 uger for at få en valuarvurdering på plads. En generalforsamlingsbeslutning skal naturligvis loyalt efterleves af bestyrelsen.
Jeg foreslår at du sammen med de der ønsker en valuarvurdering får en bekræftelse fra  jeres administrator på at en valuarvurdering vil blive foretaget inden regnskabet for foreningen udarbejdes
således at det på den kommende ordinære generalforsamling bliver et selvstændigt punkt, hvorledes andelskronen skal fastsættes for det kommende år.Hvis administrator/advokat ikke nu kan bekræfte at valuaren er  anmodet om at udfærdige en vurdering, skal i udbede jer svar fra den vrangvillige bestyrelse og således at i samtidig gør opmærksom på at de hver især risikerer at pådrage sig et personligt erstatningansvar ved ikke retttidigt at efterleve den ekstraordinære generalforsamlings beslutninger. det plejer at hjælpe når den personlige økonomi for det enkelte bestyrelsesmedlem er i spil.
I kan jo også indkalde til en ny ekstraordinær generalforsamling med bl. a et mistillidsvotum til bestyrelsen, således at i får valgt en ny bestyrelse som vil efterleve den tidligere generalforsamlingsbeslutning.

mvh
Henning Petersen
advokat
Advodan Helsingør.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.