Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Valuarvurdering – hvilken en og hvorfor?

Jeg købte for et år siden en andelslejligehed i Roskilde. For nylig blev der så indkaldt til general forsamling i andelsforeningen, og der var ved årsregnskabet vedlagt to valuarvurderinger. En med et fald af min lejlighed på små 10 % og en på et fald på næsten 30 % – begge i forhold til sidste vurdering.På dagsordnen til generalforsamlingen anbefaler bestyrelsen at godkende og vedtage den med et fald på 30 % … Hvorfor ?? Det fleste I min andelsforening har boet der siden den gang den kun kostede en 10.del af værdien i dag. Om deres andel falder med 30 procent mærker de ikke – de vil stadig stå til en stor fortjeneste ved evt salg. Jeg derimod, vil efter mødet på onsdag, stå med med en større gæld en min bolig er værd. Kan bestyrlsen fastsætte en meget lav pris, som skader medlemmer som har købt det sidste år… ? Er der noget jeg kan gøre – spørge ind til på generalforsamlingen? Jeg ved at jeg kommer i modvind – men den kommende insolvente situation vil højst sandsynligt betyde, at jeg og min 3 årige datter ikke kan få lov at blive boende af min bank. Desværre.. Ved at de faldende priser rammer over hele landet – men er dette fald rimeligt ? Og hvad kan jeg gøre… Onsdag (om to dage) er generalforsmling – håber i måske kan yde et par gode råd inden…

Vores svar fra

Du rejser et vigtigt spørgsmål og jeg forstår din bekymring.
 
Jeg synes det er betænkeligt at de 2 valuarvurderinger er så forskellige – der bør ikke være så stor forskel.
 
Du bør tage ordet på generalforsamlingen og give udtryk for din bekymring og den situation du kan komme ud for med banken.
 
Desværre er det generalforsamlingen der suverænt bestemmer andelskronen, så du er nødt til at acceptere dette. Prøv om du ikke kan påvirke de andre beboere.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.