Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Værdien af en andelslejlighed til salg

Hej, Min kæreste og jeg er interesserede i en andelslejlighed til salg i foreningen Bogensegade 7 og er i tvivl om, hvordan andelens værdi skal vurderes. Mægler mener, værdien er konstant – og udelukkende er bestemt af anskaffelsesværdien. Banken mener, andelen har negativ værdi, fordi den er værdisat et sted ml. 20-40% under anskaffelsessummen. Mægler mener ikke, belåningsvurderingen har noget at sige. Vi vil sætte stor pris på vejledning i at vurdere andelens værdi i forbindelse med muligt køb.

Vores svar fra

Kære Spørger,
Som tiderne er ny, falder værdien af ejendomme. Det betyder at ejendommens reelle salgsværdi nu, godt kan være lavere end det ejendommen blev vurderet til sidste gang.
Det er almindeligt at ejendommens værdi (andelskronen) fastsættes ud fra den offentlige vurdering, eller værdien fastsættes af en valuar hvert 18 måned.
I referatet fra den seneste generalforsamling, hvor andelskronen fastsættes, skal det fremgå hvad værdien er for hver enkelte lejlighed (andel).
Men bankerne er jo noget forsigtige i øjeblikket, og vil sandsynligvis gå ud fra et mere forsigtigt bud. I gør klogt i at have en advokat med på råd. Det kan godt være billigst på længere sigt.

Jeg håber dette er tilstrækkeligt.

Med venlig hilsen
Søren Ulff-Møller Bygningsrådgivning ApS
Søren Ulff-Møller
T: 2639 0888

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.