Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Værdiansættelse af lejlighed

En tidligere udlejet lejlighed påtænker jeg at købe som andel. Jeg kan dog have tvivl om vedligeholdelsstanden af lejligheden og derfor er mit spørgsmål. Må andelsboligforeningen sælge mig lejligheden til en større pris end vurderingen og kan jeg kræve en vis standard ved overtagelsen.
Ejerforeningsnavn: A/B Takstgrænsen
Navn: Kurt Vind

Vores svar fra

Kære Kurt Vind
Foreningen må maksimalt sælge til den fastsatte andelskroneværdi, med tillæg for forbedringer og fradrag for forringelser.
Du skal altså have fat i foreningens sidste årsregnskab og seneste referat af generalforsamlinger, herunder den ordinære, hvor andelskronen blev fastsat  for indeværende år.
Foreningen må herefter udarbejde en købsaftale, med fortrydelsesret mv og med samtidig udlevering af vedtægter, ordensregler mv til din nøje gennemlæsning og godkendelse.
Du  kan herefter nøje vurdere dine muligheder og rettigheder inden du eventuelt skriver under på købet.
I købsaftalen bør der stå noget om vedligeholdelsesstand, forbedringer, forringelser mv.Ellers må du direkte spørge til disse forhold.

Mvh
Henning Petersen
Advokat
Advodan Helsingør.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.