Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Værdiansættelse af anparter ved opløsning af andelsboligforening

Hej, For godt et år siden købte jeg en andelslejlighed som jeg efterfølgende har hovedrenoveret for omkring kr. 600.000,- Nu har bestyrelsen planer om at sælge ejendommen og opløse andelsboligforeningen… Og så er mit spørgsmål selvfølgelig hvordan jeg står, som jeg forstår det, så har jeg kun krav på min andel i den samlede pris, som vil andrage omkring kr. 800.000,- og jeg vil dermed tabe 300 – 400.000,- er det korrekt eller kan jeg gøre krav på noget af det som jeg har brugt på hovedrenoveringen ??? Vælger jeg at blive boende efter at ejendommen er solgt, kan jeg så kræve at huslejen er “lav” og altså ikke ansat efter den renovering som jeg selv har betalt ??? På forhånd tak for hurtigt svar…

Vores svar fra


Vedr.: Værdiansættelse af anparter ved opløsning af andelsboligforening. 
Bestyrelsen kan ikke sælge ejendommen idet det er generalforsamlingen der har kompetencen til at beslutte salg og opløsning.. Du bruger ordet renovering som jo både kan dække over større vedligeholdelsesarbejder og egentlige forbedringsarbejder. det er derfor svært at give et nærmere svar når det ikke vides hvor meget der er forbedring og hvor meget vedligeholdelse. Endvidere kræver et  dækkende svar nærmere kendskab til vedtægterne.
Du vil være i din gode ret til at stemme imod et salg og hvis ejendommen alligevel sælges har du ret til at blive boende som lejer.
Med det store beløb du har brugt på lejligheden bør du kontakte din egen rådgiver.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.