Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Værdiansættelse af andelsbeviser

Hej:vi er en forening med 12 andelshavere i bebyggelse fra 1987 støttet andelsboliger vores nuværende værdi af andele 352000kr. efter vores egenkapital d.a.nu er der forslag til den kommende generalforsamling om at få værdien fastsat efter ejendomsværdien pr. 1.oktober 2008 så værdien bliver ca 776.000kr. vil i forklare om evt.plusser og minusser ved dette. Statens og kommunens støtte til rentebetalingen bortfalder 2012 da realkreditlånet er betalt, vil noget af dette få betydning ved værdifastsættelse.

Vores svar fra

En andelsboligforening kan i hvert regnskabsår frit vælge mellem anskaffelsessum, offentlig vurdering eller valuarvurdering til opgørelsen af den maksimale andelskrone. Bestyrelsen indstiller en andelskrone til generalforsamlingen, som vedtager andelskronen, der højst må udgøre den maksimale andelskrone. Fordelen ved en høj andelskrone er, at bestående andelshavere kan udbyde deres andelslejligheder til en højere andelssum når de sælger, og foreningen kan udbyde sine lejelejligheder til en højere andelskrone når lejlighederne bliver ledige. Ulempen er, at hvis bestående andelshavere gerne vil have familie eller venner ind i andelsboligforeningen, så bliver det dyrere for disse købere.
 
Foreningens egenkapital, som også indgår i beregningen af andelskronen, stiger hvert år med de betalte afdrag. Der skal være en opgørelse i jeres regnskab, hvor årets tilvækst i andelskronen på grund af afdrag fremgår.
 
 
Med venlig hilsen
Klaus Folmann
Erhvervsrådgiver
Direkte: 32 66 61 13

Erhvervsafdelingen
Amagerbrogade 25
2300  København S
Tlf.: 32 66 66 66
Fax: 32 57 96 66www.amagerbanken.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.