Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Usædvanlig vurderingsraaport?

I slutningen af marts 2011 købte jeg en andelsbolig uden om mægler. På grund af lidt rod i papirerne hos sælger modtog jeg først i sidste måned vurderingen af lejlighedens forbedringer, som jeg må sige, undrer mig noget. Jeg er opmærksom på, at der ikke findes love for, hvordan man afskriver forbedringer, men kan det virkelig passe, at en brusekabine afskrives over 50 år og et fyrretræsguld afskrives over 100? Der er mange lignende punkter i vurderingen (på i alt DKK100.000), som på mig virker usædvanlige og bestemt ikke er til min fordel. Dernæst har jeg endnu ikke modtaget el-rapporten for lejligheden, selvom jeg har efterspurgt den flere gange. Den har jeg vel krav på at se? Jeg vil gerne have alle papirerne på lejligheden samlet, og desuden bekymrer netop denne rapport mig, fordi man tidligere har sænket loftet i soveværelset. Ovenover de nye loftsplader er der trukket et væld af kabler, som mildest talt ikke ser helt lovligt ud. Sagen er ifølge Ejendomsadministrator aldrig lukket af hende, der i sin tid sænkede loftet, og derfor tvivler jeg på, at sænkningen af loftet nogensinde er godkendt i kommmunen. Jeg afventer nu papirerne fra kommunen. Jeg har netop afsluttet mit studie og har postet hele min opsparing i denne lejlighed. Derfor er det vigtigt for mig, at tingene er i orden, så jeg ikke risikerer at stå med et kæmpe modkrav fra en ny køber, når jeg en dag selv skal sælge.

Vores svar fra

Umiddelbart lyder det som om det er sjusket i forbindelse med overdragelsen, da en af bestyrelsens roller i forhold til andelsboligforeningsloven bl.a. er at påse, at der ikke tages overpris for forbedringer eller sørge for at der kræves penge for forhold, der ikke er godkendt, som f.eks. ulovlige el- og vvsinstallationer.

Det står mig ikke helt klart, hvorfor du eller bestyrelsen ikke havde en opgørelse over forbedringernes værdi tidligere – et eller andet sted fra, må sælger have haft værdien, da denne ikke kan fastsættes ensidigt af sælger.

Men nu hvor du har betalt og underskrevet, bør du under alle omstændigheder hurtigst muligt reklamere overfor sælger og administrator, hvis du har en begrundet mistanke for, at der er betalt for meget eller at forbedringerne ikke er lovlige.

I ABF-Håndbogen kan du finde et vejledende katalog over afskrivningstiden på forskellige forbedringer. De er kun vejledende, men giver dog et godt fingerpeg – og en praksis i den enkelte forening, der markant afviger herfra, skal ikke nødvendigvis accepteres. En afskrivningsperiode på 50 år en løst monteret brusekabine lyder helt forkert, da faste badeværelser til illustration afskrives over 30 år.

Du bør få en advokat til at gennemlæse din vurderingsrapport og overdragelsesaftale for at vurdere om du har en sag i dette konkrete tilfælde.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.