Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Uopsigeligt fjernvarmelån

Hej! Jeg overtog i juli måned 2007 en andelsbolig, hvori der var indgået en aftale om et fjernvarmelån gennem andelsboligforeningen. Fjernvarmelånet blev etableret via andelsboligforeningen i 1993. Hovedstolen på fjernvarmlånet pr. andelsbolig var 40.000 kr. Lånet løber over 20 år, hvor der afbetales 400 kr. om måneden. Ifølge andelsboligforeningen er lånet uopsigeligt i perioden, og jeg skulle således være bundet til at afbetale 400 kr. pr. måned frem til 2013. Kan det virkelig passe? Hvad jeg kan se af andelsboligforeningens regnskaber, så ser det ikke ud til, at de selv er bundet af et fjernvarmelån, og jeg kan derfor ikke se, at de har interesse i at opretholde de høje renter, selvom det selvfølgelig er en god indtjening for andelsboligforeningen. Det skal siges til ovenstående, at dette beløb fremgik, da jeg overtog andelsboligen, og jeg var således blevet gjort opmærksom på det. Desværre har jeg ikke set nogen egentlig aftale, blot at man har trukket restgælden på fjernvarmelånet ud af andelsværdien. På daværende tidspunkt var det omkring 13.000 kr. Mit spørgsmål går på, om jeg vitterlig ikke kan betale restgælden nu, så jeg ikke skal fortsætte med at betale af indtil 2013? Er der noget lovgivning om det? På forhånd tak for hjælpen.

Vores svar fra

Kære spørger,
Du har ikke noget retskrav på at indfri din del af restgælden. Du kan evt, bringe det til forslag på generalforsamling.

Med venlig hilsen
Martin Leth Hansen
Advokat
Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte
Solbjergvej 3
2000  Frederiksberg
Tlf. 38 16 06 16
Fax 38 16 06 26

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.