Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Kan man undgå at have folkeregisteradresse på ens andelsbolig?

Hej
Kan man fremleje i 2 år som andelshaver men uden at have folkeregister adresse på ens andelsbolig?
vh Hanne

— Hanne

Vores svar fra

Tak for dit spørgsmål.

Reglerne omkring andelshavernes pligt til at bebo lejligheden og eventuelle muligheder for fremleje findes i den enkelte forenings vedtægt. Mange vedtægter henviser i den forbindelse til lejelovens bestemmelser, som imidlertid kun giver ret til fremleje, når man er midlertidigt fraværende som følge af forskellige forhold, herunder eksempelvis ”..sygdom, forretningsrejse, studieophold midlertidig forflyttelse og lign.” Hvis disse betingelser er opfyldt følger det af lejeloven at fremlejer kan ske i indtil 2 år.

Svaret afhænger derfor af, hvad der står i din andelsboligforenings vedtægter.

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.