Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Underskrift af Kreditforeningslån

Jeg sidder i bestyrelsen, og skal til at skrive under på en oplægning af vores Kreditforeningslån. Hvordan sikrer jeg mig at jeg kun hæfter som bestyrelsesmedlen/ medlem af foreningen, og ikke er bundet i kraft af min underskrift når jeg en dag forlader foreningen?

Vores svar fra

I de fleste vedtægter for andelsboligforeninger står der skrevet, at de enkelte andelshavere ikke hæfter personligt, medmindre foreningens kreditorer/långivere har taget forbehold herfor. Så det afgørende er i første omgang at få afklaret om långiveren har taget forbehold for sådan en personlig hæftelse. Hvis altså dette overhovedet er muligt efter jeres vedtægter.

Den oplysning bør fremgå af lånedokumenterne, som skal underskrives. Er du i tvivl, må du spørge långiveren.

Og dernæst er den klare hovedregel, at man som ”udtrædende” medlem af foreningen samtidigt bliver frigjort for ens forpligtigelser overfor foreningen. Det vil sige, at den andelshaver som køber ens andel, træder ind i sælgers forpligtigelser. Denne retsstilling/frigørelse bør også være nærmere beskrevet i jeres vedtægter, hvortil jeg må henvise.

ADVODAN Glostrup
Hans Christian Færch
Advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.