Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Ulovligt badeværelse – lovliggjort på sælgers regning

Jeg har netop købt en andelslejlighed. På indflytningsdagen havde jeg en VVS-mand ude, idet sælger havde afmonteret blandingsbatteri på badeværelset og installeret et køkkenblandingsbatteri. VVS-manden konstaterede hurtigt, at sælger ved renovering af badeværelset har fjernet siddebadekar.
I den forbindelse er der ikke lavet lovligt afløb, vådrumssikring og diverse andre ting. Lovliggørelse af badeværelset løber op i ca. kr. 50.000. Jeg har skrevet til køber og medsendt tilbud fra to VVS firmaer, så køber kan se, hvad der skal laves og hvad det koster.
Køber benægter alt. Andelsboligforeningen har nu også skrevet til køber, bl.a. om hvor mange penge de har tilbageholdt. Mit spørgsmål er nu, hvad der rent juridisk skal gøres, før jeg må få badeværelset lovliggjort på sælgers regning.

Vores svar fra

Hvis du straks har reklameret overfor administrator og sælger på grund af forholdet og tilmed reklameret inden for den frist, som der er fastsat i overdragelsesaftalen – ja så er proceduren den, at administrator er forpligtet til at foretage et tilbagehold af købesummen, som ikke kan frigives til sælger.

Administrator er ikke part/dommer i sagen, og derfor må spørgsmålet afklares mellem sælger og dig – enten ved aftale eller dom.

Jeg kender ikke din overdragelsesaftale, men det skal undersøges om der i den er krav om, at du skal gøre noget aktivt (stævne) overfor sælger inden for en vis tidsfrist for at undgå, at administrator frigiver det tilbageholdte beløb.

Kan du og sælger ikke blive enige om, at der foreligger en mangel/ulovlighed som sælger har ansvaret for, så skal der køres en retssag på sædvanlig vis, hvor man stater med et syn og skøn for at få fastslået om der er en mangel og hvor meget den i givet fald koster at få udbedret.

Hvordan dette skal ske i detaljer skal du kontakte en advokat om, ligesom du er velkommen til at ringe mig op for en nærmere vurdering/vejledning.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup | Denmark

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.