Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ulovligt badeværelse – erstatningskrav

Jeg står i en situation hvor vi i min forening er i gang med en større renovation, herunder bla. badeværelset. I de forbindelse skal dele af betongulvet skiftes, og den ansvarlige VVS’er har konstateret at badeværelset er ulovligt idet der ikke er lagt en vådrumsmembran. Desværre har den tidligere andelshaver aldrig anmeldt en byggesag vedrørende badeværelset, og der er ikke rigtig nogen oplysninger i foreningen der fortæller om hvornår badeværelset er blevet lavet, og om det måske er helt tilbage fra før ejendommen blev til andelsforening for 10 år siden. Mit spørgsmål er nu, efter jeg har boet i andelen i 1½ år om jeg kan rejse et erstatningskrav mod den tidligere andelshaver eller eventuelt mod foreningen?

Vores svar fra

Det skal for det første klarlægges, hvorvidt der er tale om ulovlige forhold er udført før forenings stiftelse og om forholdet på daværende tidspunkt opfyldte lovgivningens krav.

Ulovlige forhold, der er foretaget af ejendommens tidligere ejer, skal som udgangspunkt afhjælpes af foreningen, medmindre foreningens vedtægter bestemmer andet.

Såfremt det ulovlige forhold ikke er en mangel ved bygningens bestanddele, vil du have mulighed for at rette kravet videre mod den tidligere andelshaver. Et sådant krav forældes efter de almindelige forældelsesregler, idet der ikke er tale om en synlig mangel.

Med venlig hilsen
Anne Trankjær

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.