Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ulovlige lofter

Jeg skriver til jer, forbi min bror netop har solgt sin andelsbolig. Det viste sig imidlertid, at det træloft, der var sat op i stuen, ikke var godkendt af kommunen. Han købte for ét år siden lejligheden af mig, og lejligheden er blevet synet og godkendt af foreningens vicevært to gange. Nu er problemet så, at hende, der har købt lejligheden af min bror spurgte ind til lofterne, hvilket resulterede i, at min bror fik en regning for nedtagelse på 15.000,-. Dette var selvfølgelig meget frustrerende, og virker umiddelbart uretfærdigt, at han skal betale for noget, hverken han eller jeg har sat op. Desuden har foreningen synet og godkendt lejligheden to gange. Mit spørgsmål går på, om han har nogen mulighed for at lave regres mod tidligere andelshavere, f.eks. mig, og om jeg kan gøre krav mod hende, som jeg købte lejligheden af for snart tre år siden. Er der en sag, eller er det på forhånd en tabt kamp?? Det virker i hvert fald meget uretfærdigt, at vi skal betale regningen for fjernelse af ulovlig installation af noget, som vi ikke selv har sat op.  

Vores svar fra

Det er muligt at lave regres mod tidligere andelshavere. Det er vanskeligt at sige, om I kan gennemføre sagen, men I bør undersøge i foreningen, hvem der i sin tid har opsat de ulovlige lofter. Det vil være hensigtsmæssigt, at I skriver til vedkommende med det samme. Når I har fået et svar, må I rette henvendelse til en advokat for at høre om denne mener, at der kan gennemføres en sag.

Jeg mener ikke, at I kan gøre noget krav mod andelsboligforeningen, selvom foreningen har godkendt lejligheden.

Med venlig hilsen 
H.H. de Lichtenberg

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.