Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ulovlige elinstallationer ifm. salg af andel

Jeg har lige solgt en andelslejlighed og køber gør efterfølgende krav på at ulovlige elinstallationer lovliggøres på min regning. administratoren har derfor tilbageholdt et beløb indtil sagen er afklaret. jeg har ikke kendt til disse installationer fordi de ligger gemt bagved nogle sænkede lofter. Installationerne er lavet 3 led tilbage i “købekæden” og har været i lejligheden i mange år. Mine spørgsmål er: – salgskontrakten indeholder et punkt, der vist handler om at køber køber lejligheden som beset. Kan det hjælpe mig ? – skal jeg betale for denne udbedring hvis det kan påvises at installationerne var lovlige dengang de blev lavet ? – har andelsforeningen (bestyrelsen) et (med) ansvar ? Her tænker jeg på, at bestyrelsen da jeg købte lejlighden for 15 år siden godkendte de sænkede lofter som en forbedring. – har den ejendomsmægler jeg har brugt til at sælge min lejlighed et ansvar for at oplyse mig om sådanne ricici ? Køber havde sågar nævnt for ejendomsmægleren, at han var bekymret for hvad der var bagved lofterne …denne information blev ikke videregivet til mig¨! Så jeg står nu med en potentiel “efterregning ” på ca. 27.000 kr. Hvilke muligheder/rettigheder har jeg ?

Vores svar fra

Hvis du ikke har lavet de pågældende installationer og du ikke har beregnet forbedringstillæg for de forsænkede lofter er du ikke erstatningsansvarlig.
Om køber så til gengæld kan kræve forholdsmæssigt afslag beror på forskellige forhold herunder købesummen, men der er for omfattende at komme ind på i dette regi.
Jeg vil anbefale dig at søge juridisk bistand hos advokat.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.