Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ulovlig udehus

Jeg sidder i bestyrelsen af vores lille andelsboligforening. Vi har 2 hustande der har bygget ind på kommunes grund. Det har kommunen så sagt de skal fjerne. Den ene har købt huset og den anden har selv bygget det. Det skulle være fjernet i januar måned, men nu siger kommunen at vi i bestyrelsen skal fjerne det. Det kan vi ikke forstå at det kan være rigtig. I det brev de fik fra kommunen stod der at hvis det ikke blev fjernet ville kommunen gører det på husejers regning, men nu er det lige pludselig blevet vores pligt at fjerne det. Er det rigtig hvad kommunen siger?

Vores svar fra

Andelsboligforeningen ejer ejendommen og er derfor ansvarlig for, at byggeri på grunden er lovligt. Foreningen har tilsyneladende accepteret, at de enkelte andelshavere selv byggede på grunden, og det går ikke.

Det kan godt aftales, at de enkelte andelshavere står for byggeri af f.eks. en carport eller et udhus. Men det er andelsboligforeningen, der har ansvaret og skal søge om byggetilladelse.

Jeg må foreslå, at bestyrelsen går i dialog med de syndige andelshavere og finder en løsning, så det ikke bliver nødvendigt, at kommunen folder hele systemet ud.

Venlig hilsen

Per Nielsen

Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.