Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ulovlig forbedring

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan man er stillet hvis man har solgt en andelslejlighed for ca. 17 år siden. Andelen er handlet tre gange siden og den nyeste andelshaver har nu gjort krav til sælger, som er gået tilbage til deres sælger og nu er kravet så landet hos den oprindelige sælger. Kravet er på kr. 17.000 som det er værdisat at “genoprette” den “ulovligt” isolerede væg (i hvert fald iflg. den seneste andelshaver). Den såkaldte “ulovligt” isolerede væg blev, på den oprindelige handel for 17 år siden, værdisat til kr. 1200,-. Uden dog at kunne specificere om det er den pågældende væg der henvises til. Handlen blev godkendt af den daværende bestyrelse og køber uden bemærkninger. Den oprindelige andelshaver har overtaget andelen efter en alm. lejer uden nogen form for betaling af forbedringer e.l. Er der en forældelsesfrist på en sådan sag og kan der overhovedet føres bevis for at der er tale om den pågældende væg? 

Vores svar fra

 
Et svar på dit spørgsmål kræver en nøjere gennemgang af sagen hos advokat. Der gælder et almindeligt forældelseskrav på et halvt år fra køber kendte eller burde kende sit krav.

Med venlig hilsen
Martin Leth Hansen
Advokat

Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte
Solbjergvej 3

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.