Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ulovlig el fra før stiftelse af andelsforening

Hej Jeg har et spørgsmål til jer vedrørende el installationen i min andel. Da jeg flyttede (2001) ind var lejligheden en leje lejlighed og de havde nogle år forinden installeret nyt køkken i lejligheden. Et par år efter blev ejendommen omdannet til en andelsforening, hvor jeg valgte at indtræde som andelshaver. Nu skal jeg så sælge andelen og har i den forbindelse fået foretaget et el tjek (krævet af administrator) og i den forbindelse er jeg blevet gjort opmærksom på, at man i forbindelse med det nye køkken også skulle have installeret et HFI relæ samt skiftet to rosetter i køkkenloftet (skønnet pris 8000-10000 DKK). Dette blev ikke gjort, hvorfor det nu tyder på, at jeg skal betale herfor. Kan det være rigtigt, at jeg kommer til at hænge på ulovlige installationer foretaget før jeg flyttede ind og af ejendommens tidligere ejer. I al den tid jeg har boet der, har jeg betalt særmodernisering for køkkenet, som jeg nu også skal betale for at få lovliggjort! Som følge af at køkkenet er fra før andelen blev stiftet, bliver det i forbindelse med salget ikke set som en forbedring og jeg har heller ikke ændret eller udskiftet noget i det. 

Vores svar fra

Jeg gætter på at andelsboligforeningen overtog ejendommen i den stand den fremstod uden mulighed for  at gøre mangel indsigelser gældende mod sælger.
Selv uden en sådan aftalebestemmelse vil jeg ikke kunne anbefale dig at søge kravet dækket hos tidliger ejer. Dels er bestemmelsen om hpfi relæ ikke en mangel før  i 2008 ,dels er udgiften til udskiftning af rosetter et så beskedent beløb at en sag ikke kan betale sig.

Du kan prøve at få andelsforeningen til at betale for manglerne, som du jo ikke bærer ansvaret for. Det er foreningens ejendom der angiveligt er ulovligt indrettet.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.