Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ulovlig afstemning på ekstraordinær forsamling?

Mit spørgsmål er vedr. en afstemning vi i vores andelsforening, afholdte i aftes. tre beboere (hvoraf den ene sidde i bestyrelsen) stillede et lovligt varslet forslag til afstemning. forslaget lød på, at vi individuelt kunne erhverve os altandøre istedet for vindue i spisestuen (i led med at vi skifter vinduer) for derved at få en fransk altan. Ligeledes stod der i forslaget, at beboere der bor i stuen samtidig skulle have lov til at vælge om de ville have trappeudgang til disse døre (for egen regning). mine spørgsmål er så: Kan et bestyrelsesmedlem der selv stiller forslaget og som også selv vil kunne få døre/trapper, stemme i sådan en sag? og hvad med dennes familliemedlemmer? er det ligeledes rimeligt og lovligt, at vi skulle stemme JA / NEJ til et forslag hvor der er flere muligheder samlet under ét forslag? Skulle forslaget ikke være delt op. Dvs. hvem er for franske døre, JA/NEJ og skal stuen have lov til at lave trapper JA/NEJ. Jeg gjorde vores administrator opmærksom på dette. men han sagde at vi skulle stemme som forslaget lød. altså JA/NEJ ikke opdelt, selvom flere var utilfredse. Håber du kan svare på mine spørgsmål.

Vores svar fra

Kære Spørger,

Det lyder som om du har en pointe – det kunne godt være fremsat mere klart.
 
Jeg mener iøvrigt at forslaget nok kræver kvalificeret flertal på 2/3, men jeg kender jo ikke vedtægterne.
 
  
Med venlig hilsen

 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.