Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Uenighed om vurdering af forbedringer på nykøbt andelsbolig

D. 1/9-06 købte jeg andelsbolig på Emil Slomannsvej. Lejligheden blev fremvist om aftenen og var dengang i møbleret stand. Den daværende ejer oplyste at gulvet i stuen – et Merbau parket gulv – kunne slibes pga lettere solbleget gulv foran vindue. Ved indflytning konstaterede jeg en del meget dybe ridse hvor gulvbelægning mangler og jeg gjorde indsigelser 12 dage efter køb. Samtidig satte jeg malertape på alle områder som havde dybe ridser. Gulvet er på 23 kvm og fra 2002. Der er ikke kvittering for arbejdet men vurderingsmand satte nypris til 14387 og min pris til kr 13.225,-. Vurderingsmanden så også lejligheden i møbleret stand hvor mange ridser var skjult af tæpper/møbler. Jeg har påpeget at prisen er meget højt sat for gulvet og bad om nedslag på 6000 kr. Samtidig bad jeg om nedslag på toilet som var fra 2002 til kr 1290 og prissat til kr 1175,-. Dette fungerer ikke – pga toiletskyl sætter sig fast så toilettet løber. Den oprindelige vurderingsmand kom på efterfølgende besøg med repræsentant fra andelsboligforening, men han var en stor meget overvægtig mand som ikke ville bøje sig ned og derfor kun så et par af ridserne før han tog videre. Jeg blev tilbudt kr. 2500 i nedslag for gulv og toilet under forudsætning af at begge dele blev lavet. Efterfølgende har jeg modtaget tilbud fra gulvmand om slibning til kr 3000,- men han tager forbehold for at gulvet kan blive ødelagt. Jeg har tilbudt sælger at de betaler kr 3000 for gulv og hæfter 50% for evt nyt gulv da jeg var i god tro om at det var muligt efter sælgers oplysning at gulv kunne slibes. Sælger afviser at give mere i nedslag end kr 2500 som den oprindelige vurderingsmand tilbød. Jeg er i tvivl om hvad mit næste skridt skal være og vil sætte meget stor pris på jeres rådgivning. På forhånd tak. Med venlig hilsen Annette Nygaard Pedersen
Ejerforeningsnavn: AB Skovgården
Navn: Annette Nygaard Pedersen

Vores svar fra

Kære Annette Nygård Pedersen
Hvis du ikke allerede har bundet dig til at følge  vurderingsmandens afgørelse , vil dit næste skridt skulle være at få et indenretligt syn og skøn på værdien af gulvene og herefter søge forlig med din sælger.Vil han ikke dette er der alene domstolene. Du skal se efter i din indboforsikringspolice om du har tegnet retshjælpsforsikring, således at dine omkostninger begrænses til selvrisiokoen på forsikringen (sædvanligvis  ca 4.000 kr.) Det er den formelt rigtige vej, men du skal sikre dig beviset for at gulvet er mindre værd end du har betalt, ret hurtigt, således at du ikke mødes med den indsigelse at de påpegede mangler er opstået efter at du blev andelstager.

Med venlig hilsen
Henning Petersen
advokat
Advodan Helsingør

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.