Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Uenighed om kvadratmeter og fordelingsnøgle

Kære Erik

Vi er en lille andelsforening med 36 andele. Nogle andele er 64m2 andre 65m2. Administrator fastholder at alle andele har samme værdi trods forskel i m2. Er det korrekt at alle andele har samme værdi trods forskel i m2?

Forstår jo godt at det er nemmere for administrator hvis alle andele er ens, men vi er jo lidt bekymret.

Med venlig hilsen
12 lidt bekymrede andelshavere
v/Helle Uldbjerg

— Helle

Vores svar fra

Hej Helle

Andelenes indbyrdes værdi fastsættes i vedtægten i forbindelse med etableringen af andelsboligforeningen. Vedtægterne indeholder sædvanligvis bestemmelse om, at andelenes værdi sættes i forhold til lejlighedernes areal.

Det er samme fordelingsnøgle, der anvendes i forbindelse med fastsættelse af boligafgiften.

Foreningsretligt kan der herefter kun foretages ændringer i fordelingsnøglen (fordelingstallet) ved enstemmighed. Dette fordi de andelshavere, der stilles ringere i forbindelse med eventuelle ændringer vil have vetoret.

Du er meget velkommen til at sende vedtægten til mig og kontakte mig for en drøftelse. jeg træffes på 49250958.

Med venlig hilsen
Erik

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.