Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Uenighed imellem bestyrelsen

Jeg er medlem af bestyrelsen i vor forening. I tirsdags “tordnede” en af vore medlemmer over, at det frivillige arbejde ikke var fordelt med 20% til hver, og forlangte at formanden skulle skrive et ultimatum til alle medlemmer, med dato og tidsfrist, hvor vi skulle give tilbagemelding om, hvorvidt vi fortsat ønskede at være en del af bestyrelsen.
Kan man det? I parantes bemærket har der været meget uro siden sidste generalforsamling, da nogen fra bestyrelsen havde fremsat forslag på bestyrelsens vegne, uden der var enighed, og dem der var ueninge havde gjort opmærksom på det, på generalforsamlingen.

Vores svar fra

Det er generalforsamlingen, der vælger sine bestyrelsesmedlemmer og omvendt også generalforsamlingen, der har mulighed for at afsætte bestyrelsen før tid ved et mistillidsvotum, hvis man utilfredse med bestyrelsesarbejdet.

Så i juridisk forstand kan intet enkelt eller for dens sags skyld flere medlemmer af bestyrelsen ”afsætte” et andet bestyrelsesmedlem.

Men det enkelte bestyrelsesmedlem kan selvfølgelig vælge at trække sig helt fra bestyrelsen (og true hermed), hvis han/hun er utilfreds med bestyrelsesarbejdet og indsatsen fra de øvrige medlemmer.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.