Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Udvidelse

Vi er en mindre privat andelsboligforening med 20 husstande, der er oprettet i 2004, foreningen er selvfølgelig med love og regler, der bliver fulgt. Vi i bestyrelsen har fået et mindre problem som vi godt kunne tænke os af få et godt råd til. En af vores beboere har udvidet sin carport med ca. 6,5 m2 overdækket terrasse. Det kan i sig selv være godt nok, men i følge foreningens regler og vedtægter skal der til enhver ændring af boligen, ansøges herom ved bestyrelsen. Dette er ikke sket i dette tilfælde og en mundtlig henvendelse er blevet ignoreret. Bestyrelsen har derefter tilsendt beboeren et brev med tydelig angivelse af den manglende tilladelse. Dette er også blevet ignoreret, og der står vi nu. Vi savner et godt råd fra eksperterne om hvad muligheder vi nu har for at få sagen bragt i orden.

Vores svar fra

Det er andelsboligforeningen, der ejer bygningen, og de enkelte andelshavere bor således til leje hos foreningen.

Et byggeri kræver byggetilladelse, og byggetilladelse kræver ejerens samtykke. Den overdækkede terrasse er formentlig ulovlig.

Som forening kan man påtale forholdet, og om fornødent skride til nedrivning eller eksklusion.

Men tiden vil løse problemet: Ved et salg kan der ikke beregnes pris for individuelle forbedringer, der ikke er lovlige. Tværtimod bliver der en udgift til lovliggørelse, der skal fratrækkes salgsprisen.

Det er ikke klart, om byggeriet er til gene. Uanset om det er dét, skal foreningens regler overholdes. Andelshaveren kan søge om tilladelse, og dette spørgsmål kan evt. indbringes for generalforsamlingen. Tilsvarende vil en eksklusion kunne indbringes for generalforsamlingen.

Per Nielsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.