Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Udskiftning af vinduer og fugt

Min kæreste købte lejligheden 1. april 2008, og da det begyndte at blive koldt forekom der fugtskader flere steder i lejligheden, bla. på en væg under et vindue i stuen, og i vindueskarmen i soveværelset. På tapetet var der store sorte plamager hvorefter vi pillede tapetet af, der nærmest var vådt og på muren var det endnu værre og store dele at væggen er sort at fugt/mug. Derudover er vinduerne utætte og man bliver nødt til at skrue højt op for varmen for at få varme i lejligheden. Vi kontaktede formanden for foreningen (mht. fugtskaden i stuen) og hun sagde at fugtskaden ikke var lige så slem som i andre lejligheder, og at vi bare skule vaske det ned med rodalon, men væggen er simpelthen så kold, så vi er sikre på at det vil komme igen hvis ikke der bliver gjort noget ved det. Ved samme besøg af formanden spurgte vi til vinduerne, og hun fortalte at der havde været en håndværker ude og kigge på nogle af vinduerne, og de var ikke i dårlig nok stand til at skulle udskiftes. Et par uger efter fik vi et referat af bestyrelsesmøder hvor der stod at 5 lejligheder havde fået skiftet vinduer. Hvis vi stiller et lys foran vinduet i soveværelset ligger flammen nærmest ned, og vinduet er både utæt mellem rammen og muren og i selve vinduet. Vi har derudover 2 affugtere stående for at holde fugten nede, og vi prøver at få luftet ud 3 gange om dagen, som det bliver anbefalet. Men der bliver ved med at være fugtigt i lejligheden. om morgenen når vi står op løber der samtidig vand ned at ruden i soveværelset. Vi er bekymrede for at hvis ikke der bliver gjort noget, så vil der komme skimmelsvamp i muren, og det vil brede sig endnu mere end det allerede har gjort. Mine spørgsmål er så om vi kan forlange at få skiftet vinduer? Er det vores ansvar at udbedre fugtskaderne? og findes der lovgivning på området, som vi kan henvise formanden til?

Vores svar fra

Som du beskriver det, kan problemet henføres til selve ejendommen, der er underlagt andelsboligforeningens vedligeholdelsesforpligtelse.

Det er ikke sikkert at udskiftning af vinduer løser problemerne. Måske skal ydervæggene isoleres.

I bør sammen med de øvrige andelshavere drøfte problemerne og få en fagmand til at udarbejde en rapport over forholdene med anbefalinger til udbedring.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.