Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Udregning af pris på andelsboligen

Jeg er ved at købe andelsbolig. Andelsbevis 310000 kr +forbedringer 63000 kr ialt 373000 kr. De forbedringer der er lavet skal det være med dokumenteret regninger eller kan de bare sætte nogle beløb. Har kigget vedr §17 i vedtægter andelsboligforening, der står at jeg skal have en opgørelse, de siger at det skal jeg ikke. Under sælgers pligt står der også at jeg skal have en oversigt over forbedringer, hvad skal jeg forholde mig til. Vedr overtagelse, skal jeg selv forhandle med sælger vedr malning og evt lakering af gulve. de siger at de skal vi selv afklare. er der nogle faste takster for malerarbejde og lign.

Vores svar fra

En andelsbolig opfattes som en personlig ting, men faktisk køber man en såkaldt ideel andel af en samling boliger, og den der sælger er, som oftest, bestyrelsen, selvom ejeren annoncerer og står som formidler. Derfor skal salget typisk godkendes af andelsboligforeningens bestyrelse, hvilket vil fremgå af vedtægterne. Derfor er et godt sted at starte forhandlingerne også formanden.

Ønsker man at forøge sin andel med forbedringer, så skal de dokumenteres ved hjælp af regninger/kvitteringer, således at der er en klar dokumentation for hvorledes man er nået frem til andelens værdi.

Der kan tillige være regler for indvendig vedligeholdelse, og de regler gælder også ved maling og lakering af gulve – ligesom der er regler for udvendig vedligeholdelse. Igen fordi man ikke ejer den bolig man bor i, men en andel af en forening, der giver ret til at bo i en nærmere angivet beboelse.

Så start (fortsæt) med formanden for andelsboligforeningen, som kan svare på de spørgsmål du har, med udgangspunkt i de vedtægter der er for foreningen, og som jeg, af gode grunde, ikke kender, og derfor kan forholde mig til.

Venlig hilsen
Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.