Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Udnyttelse af tagetage og boligafgift ?

Først – tak for en meget oplysende side – den har allerede hjulpet mig meget. Men jeg har dog lige et par spørgsmål til jer: Jeg er ved at undersøge mulighederne for at udnytte min tagetage til bolig. Det nuværende uudnyttede loftrum hører til min andel og det er kun mig der har adgang til det. Jeg har sendt ansøgning om byggetilladelse til bestyrelsen (og kommunen naturligvis), men både bestyrelsen og jeg er meget i tvivl om om- (eller til-)bygningen kan foresage en forøgelse af boligafgiften, når jeg selv afholder alle udgifter. Og hvordan vil ombygningen påvirke værdi og evt. salg af boligen ? Jeg vil jo sansynligvis få svært ved at sælge hvis andelen er blevet dyre at købe og boligafgiften er blevet højere. I og med at jeg netop selv afholder alle udgifter samt at det er mit eget loft, kan jeg slet ikke forestille mig at de kan forlange mere i boligafgift, men hvordan sikrer jeg mig noget på skrift om det? 

Vores svar fra

Som udgangspunkt vil jeg lægge til grund, at der allerede nu er indregnet boligafgift til loftsrummet, og derfor kan jeg ikke se at det skal koste ekstra hvis udnyttelsen skifter egenskab fra loftsrum til en slags boligrum. Spørgsmålet er om det – ved omlægning til beboelse – skifter så meget karakter, at bebyggelsesgraden overskrides. Det kan teknisk forvaltning hjælpe med.

Såfremt du ønsker en aftale med andelsboligforeningen, så må det omkring bestyrelsen, og, sandsynligvis, besluttes på en generalforsamling. Den kan dog indkaldes ekstraordinært til formålet, såfremt det er af hastende karakter, og ikke kan vente til den ordinære generalforsamling.

I Danmark kan man aftale stort set hvad som helst, så det burde ligge inden for hvad der kan aftales parterne imellem.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.