Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Udnyttelse af loft

Vi har en andelsbolig i en lille forening som består af i alt 10 andele i en opgang. Vi bor øverst på 4. sal og kunne godt tænke os at udnytte et af de 2 tørrelofter, samt et enkelt loftrum, til udvidelse af vores lejlighed. Vi er klar over at bestyrelsen skal godkende dette men er desværre bekymrede over at skulle fremlægge sagen. Tænk nu hvis nogen er ærgerlige over at de ikke har samme mulighed, eller synes at det er forfærdeligt at miste et af de 2 tørrelofter. Hvordan forholder man sig til dette? Er der hjælp at hente nogen steder, hvis man føler at man løber panden mod en mur?

Vores svar fra

Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket I bør kontrollere – vil spørgsmålet skulle op på en generalforsamling og her vedtages med kvalificeret flertal. I den forbindelse er der en del ting, der skal tages stilling til: Andelspris, boligafgift, værdi af forbedringer, hvem skal være bygherre m.v. Jo bedre sagen er forberedt, jo større sandsynlighed er der erfaringsmæssigt for at i for lov at generalforsamlingen. Jeg vil derfor anbefale jer, at indlede et samarbejde med bestyrelsen og administrator (eller anden rådgiver, der har erfaring fra lignende sager) og derefter forelægge sagen for en generalforsamling, hvorpå hele grundlaget kan belyses.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.