Kan vi vente med at opdatere vores udløbne energimærke?

Hej Brevkasse,

Er der sket ændringer i reglerne omkring energimærkning således at alle skal have et gyldigt energimærke? Vores forening består af 8 lejligheder på 105 kvm pr. stk, så der er tale om 840 kvm bolig i alt. Tidligere har vi kun fået lavet energimærkning i forbindelse med handel og den seneste er derfor mere en 10 år gammel. SKAL vi have lavet nyt eller kan vi vente til et kommende salg?

Venlig hilsen

Ulla Kinnerup
Vores svar fra den 12. oktober 2021

Hej Ulla,

Tak for dit spørgsmål. Reglerne omkring energimærkning har ikke ændret sig. Der er intet lovmæssigt krav om, at I skal have et gyldigt energimærke på nuværende tidspunkt, da I som boligforening blot skal have et gyldigt energimærke i forbindelse med salg og evt. udlejning. Da jeres seneste energimærke er ældre end 10 år, skal I have udarbejdet et nyt, men dette kan derfor godt vente til et kommende salg.

Venlig hilsen
Chris Skaarup Mortensen
Indehaver af Norca Aps
Telefon: 60 51 47 88
Mail: [email protected]

Om forfatteren: Chris Skaarup Mortensen er ejer og bygningsingeniør hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Norca ApS. Firmaet er specialister i energimærkning – faktisk i sådan en grad, at de er brancheeksperter hos Andelsportal.dk.

Har du også et spørgsmål til brevkassen?