Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Udlodning af likvide midler

Vi er en forening som via frasalg af 1 enkelt lejelejlighed (har 1 mere) til andelslejlighed og fra tidligere års overskud, har oparbejdet en betydelig likvid beholdning, der står på en bankkonto. Bestyrelsen overvejer således flere måder at forvalte overskudslikviditeten på. Vi har kig på at foretage et, 1. Ekstraordinært afdrag på foreningens gæld for at spare renteudgifter. 2. Udlodning af kontanter til andelshaverne Er der nogen beskatning af andelshaverne i tilfælde 2? Det skal siges at andelskronen ikke vil blive berørt af, at vi bruger pengene på udlodning, da der er lagt et stort sikkerhedsbuffer ind i beregningen af andelskronen. Bufferen overstiger den likvide beholdning. 

Vores svar fra

Direkte udlodning vil formentlig blive beskattet som sådan. Som alternativ kunne I overveje at sætte boligafgiften ned, idet der formentlig også er en grænse for, hvor langt den kan sættes ned, før dette vil blive betragtet som maskeret udlodning.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.