Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Udligning af difference efter ombygning

Spørgsmål: Jeg bor i en lille andel med tre lejligheder. Sidste år fik vi sat hele bygningen i stand. Der blev lavet køkken og bad i alle lejlighederne, og det kostede nogenlunde det samme lejlighed for lejlighed. I stuen blev alle vinduerne skiftet og på anden blev et vindue skiftet. Der blev lavet et nyt loft imellem første og anden da der før var sat træ loft op og der blev isoleret imellem første og anden. Desuden blev alle radiatorerne skiftet på anden sal. Når vi regner differencen ud efter alt er blevet gjort op er der blevet brugt ca. 40 000 kr. mere på stuen og 32 000 kr. mere på anden sammenlignet med første sal. Alle forbedringerne i forbindelsen med ombygningen tilskrives andelsforeningen. Prisen på andelene ved køb og salg fastsættes af lejlighedernes fordelingstal og en vurdering laver af en ejendomsmægler Hvordan udligner vi denne ulighed.. Hilsen Jens

Vores svar fra

Kære Jens Jønsson
 
Som jeg umiddelbart ser det så betaler i alle vis boligafgiften for den forbedring af ejendommen der er sket. Boligafgiften beregnes normal ud fra fordelingstal hvorved den med størst andel betaler mest. Da forbedringerne tilskrives foreningen og værdien fastsættes ud fra fordelingstal, betyder det at den med den største andel får den højeste pris. Der er altså fin sammenhæng mellem hvad I betaler og værdien af jeres bolig.
 
Håber du kan bruge svaret.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.